cukorbetegség kezelése

Cukorbetegség

Cukorbetegség

Cukorbetegség tünetei férfiaknál

2017. december 13. - gyogyszernelkul

cukorbetegseg-tunetei-ferfiaknal.jpg

Mérés nélkül senki nem tudja megállapítani, hogy mennyi a vércukra. Egy cukorbeteg észlelhet fizikai tüneteket (rendkívüli szomjúság, gyengeség, ájulás stb), ha a vércukorszint túl magas vagy túl alacsony. Azonban vannak olyanok, akiknél nincsenek tünetek, valamint a magas vagy alacsony vércukorszint okozta tünetek gyakran nagyon hasonlóak, ezért nehéz eldönteni, hogy mit jelentenek. A mérés az egyetlen megbízható módja a vércukorszint követésének.

A cukorbetegség tünetei lehet a férfiaknál, hogy csökken a szexuális teljesítménye. Sajnos, a cukorbetegség a szexuális életre is negatívan hathat, különösen a férfiak esetében okozva látványos potenciaproblémát – merevedési zavart, nemzőképtelenséget. A gondok okát nem feltétlenül a cukorbetegségben látja a beteg, első nekifutásra talán még az orvos sem, különösen akkor nem, ha a páciens regisztrálatlan cukorbeteg. A feltáratlan helyzet idegesítő, olyannyira, hogy az illető már e feszültség miatt sem tud „teljesíteni”

A cukorbetegség kétségkívül okozhat potenciazavarokat, de az is igaz, hogy nem mindegyik cukorbeteg férfinál jelentkeznek azonnal a nemkívánatos tünetek, sőt előfordulhat, hogy cukorbeteg valaki, de nem emiatt sérült a szexuális egészsége. Az elsődleges problémát a férfiak pszichés beállítottsága okozza, az, hogy számukra a merevedési képesség, vagy a nemzőképesség elvesztése a legnagyobb csapás, mely érheti őket. Sokkoló, feldolgozhatatlannak tűnő szégyen, súlyos lelki fájdalom, mely, ha nem így élnék meg, akár azonnal gyógyítható is lehetne.

A nemkívánatos pszichés reakció nehezíti a kórkép helyes felállítását: nehéz az orvosnak megállapítani, hogy a problémák hátterében szervi, cukorbetegség miatti elváltozás, vagy funkcionális, pszichés elváltozás áll-e.

A diabétesz létrehozhat olyan idegi elváltozást, amely a potenciazavart okozza, de ha például reggel a vizeletürítés előtt merevedése van a betegnek, valószínűbb, hogy pszichés okok miatt nem képes a nemi aktusra.


A cukorbetegségre való hajlam családon belül öröklődhet, ami azt jelenti, hogy bizonyos embereknél nagyobb a kialakulás valószínűsége. Azonban rengeteg olyan cukorbeteg van, akinek a családjában korábban nem fordult elő a betegség. A testsúly és az életmód az a két tényező, amely a leginkább hozzájárul a cukorbetegség kialakulásához.

Az alacsony energiaszint és az éhségérzet - ami következménye a megemelkedett glükózszintnek - ingerlékennyé, idegessé tesz. Ha a glükóz szintje állandóan magas, az folyamatosan a nem megfelelő szinten tartja energiaszintünket és állandó idegességet okoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr8513497987
süti beállítások módosítása