cukorbetegség kezelése

Cukorbetegség

Cukorbetegség

A cukorbetegség a világ legnagyobb üzlete

2017. december 13. - gyogyszernelkul

cukorbetegseg_uzlet_1.jpg

Az Amerikai Egyesült Államok a cukorbetegek kezelésére 2020-ban várhatóan 330 milliárd dollárt költ, ha ezt átszámítjuk forintra akkor 87.450 milliárd Ft-ot kapunk, ami Magyarország éves költségvetési bevételének az ÖTSZÖRÖSE! Igen,  ez azt jelenti, hogy Magyarország öt évi adóbevételébe kerülne a cukorbeteg amerikai állampolgárok  ellátása. Hát nem elképesztő?

De ki zsebeli be ezt a hatalmas összeget? Kinek is éri meg, hogy ennyi cukorbeteg ember legyen  az egész világon? Miért nem található meg az az ellenszer, ami megoldaná ezen problémát? Mi is okozza valójában a cukorbetegséget? 

A kérdések megválaszolásához nem kell sokat gondolkodnunk. Valójában ilyen bevételnél senkinek nem áll érdekében a cukorbetegséget gyógyítani, kizárólag a tünetek kezelésére koncentrál mindenki, mivel a tünetek kezelése sokkal több profitot eredményez.

A 2-es típusú cukorbetegség egy anyagcsere betegség, mely valójában helyreállítható. 

Karen O'Dea már az 1980-as évek elején bizonyította, hogy cukorbeteg ausztrál bennszülöttek cukorbetegsége elmúlik, ha 7 hétre áttérnek, azaz visszatérnek a paleolit táplálkozásra. Staffan Lindeberg és munkatársai 2007-ben igazolták, hogy a paleolit táplálkozás a cukorbetegek hivatalos étrendjénél (ez a mediterrán étrend) sokkal hatásosabban csökkenti a testsúlyt és a vércukorszintet.
Más vizsgálatok is azt bizonyították, hogy a paleolit táplálkozás éhezés nélkül gyors fogyáshoz és gyors vércukorszint csökkenéshez vezet (Frassetto és mtsi., 2009)
Nuttall és Gannon ugyancsak bizonyították, hogy a cukorbetegség egyszerűen meggyógyítható a szénhidrátbevitel csökkentésével. 

Több kutatás igazolja, hogy bizonyos gyógynövényekkel a 2-es típusú cukorbeteg emberek képesek vércukor szintjüket a normális értéken belül tartaniuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr7713498627
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása