cukorbetegség kezelése

Cukorbetegség

Cukorbetegség

2100-ra minden ember cukorbeteg lehet!

2018. február 02. - gyogyszernelkul

 

100 év sok időnek tűnik, azonban jó gondolnunk a jövő generációra, ugyanis a táplálkozásunk befolyásolja a jövő generáció betegségeit. Nagy tévhit, hogy a cukorbetegség nem örökölhető.  2-es típusú cukorbetegség örökölhető, főleg apai ágon. Ettől függetlenül kialakulása inkább az életviteltől függ, semmint a genetikától. A 40 évnél idősebbek körében sokkal nagyobb a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata, ha az apa, vagy a nagyapa is cukorbeteg volt. Anyai ágon kevesebb az esély erre, de ez nem jelenti azt, hogy a betegség nem jelentkezhet.

Mivel a cukorbetegség örökölhető ezért a jelenlegi statisztikai adatok alapján kijelenthető, hogy 2100-ra, amennyiben ugyanilyen ütemben növekszik a cukorbetegek száma akkor minden ember cukorbeteg lesz.

A cukorbetegséghez hozzájárul  rengeteg cukor és zsír fogyasztása, mely az emberi szervezet háztartását teljes mértékben felborítja. De valóban a cukor és a zsír okozná a cukorbetegséget? Ezt a közvetlen kapcsolatot nem sikerült bizonyítani csak azt, hogy a cukorbetegek között sokkal nagyobb arányban jelennek meg a túlsúlyproblémával rendelkező személyek.

 

Forrás: LINK

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr7613626432
süti beállítások módosítása